headers

Tag med på en eventyrlig rejse gennem Indisk Himalaya til Ladakh, kendt som “Lille Tibet“!

ladakh01Vi rejser fra Delhi på Ganges-sletten til de golde og ekstreme bjerge på det tibetanske plateau. I ro og mag oplever vi de enorme forskelle på natur og kultur med tog og jeeps op gennem nogle af verdens højeste farbare pas til Leh i Ladakh. Undervejs besøger vi sikhernes hellige by Amritsar, med det berømte Golden Temple fra 1577, som er belagt med ægte guld. Alle, uanset religion er velkommen til at besøge templet. I Amritsar skal vi også opleve noget helt specielt: Ved solnedgang kører vi til Wagha Border, som er grænseovergangen mellem Indien og Pakistan, og som kun er åben mellem solopgang og solnedgang. Det er ca. 30 km at køre, og cermonien er helt speciel, og en oplevelse at overvære. Politikens ”Turen går til Nordindien” beskriver det sådan: ”Grænsen til Pakistan består af af et stykke vej med bomme over. På begge sider er opført tribuner, hvor tusindvis af tilskuere hver aften indfinder sig for at se grænse-vagterne paradere frem og tilbage med vifteagtige opsatser på hattene, der ligner bord-dekorationer fra en rund fødselsdag. Det er som at se en fodboldkamp uden bold, vinder og taber, men med samme hujen”. Præcis sådan er det – mindst! Når vi er kommet tilbage til Amritsar besøger vi igen det Gyldne Tempel, som nu er oplyst, og helt anderledes at se, end i dagtimerne.

ladakh02Fra Amritsar kører vi til bjergbyen Dharamsala, som er mest kendt som stedet hvor Dalai Lama og den tibetanske eksilregering holder til. Her skal vi være i 2 dage.

Fra Dharamsala kører vi gennem den smukke Kulludal til Manali ved foden af Himalaya, og derfra kører vi op til og gennem Himalayabjergene til Leh. Vi vil bruge 3 dage på denne tur over bjergene, hvoraf 1 overnatning i ”fixed camp. Vi kører gennem det mest fantastiske og smukke landskab, og turen er en helt speciel oplevelse.

Når vi kommer til Leh tager vi den stille og roligt i nogle dage for at vænne os til højden og afklimatisere os, inden vi laver for mange aktiviteter. Leh er en meget stejl by i 3.525 meters højde, og det kan være anstrængende at bevæge sig i den tynde luft, og det er derfor vigtigt at vi afklimatiserer os rigtigt, dette vil vi have gavn af senere. Efter nogle dage i roligt tempo tager vi på en 3-dages tur til Nubra Valley, hvor vi først skal over verdens højeste kørbare pas, hvorefter vi kører ned til en smuk, og helt anderledes dal, end hvad vi har set før. 

ladakh03De næste 3 dage i Leh er der 2 muligheder. Den ene er Leh på egen hånd og til fri disposition i 3 dage, den anden er et meget smukt trek på 3 dage. Trekket er ikke anstrængende, vi skal ikke op i de store højder, og alle som har lyst kan være med, der kræves ingen specielle færdigheder, eller specielt god fysik.

De sidste dage i Ladakh kører vi til Lamayuru og Skurbachan, hvor vi har en nats ovenatning, og på vejen tilbage til Leh besøger vi Alchi, et kloster fra 1100-tallet. Fra Leh flyver vi til Delhi, og kører til Agra for at se bl.a. Taj Mahal og Det Røde Fort. Hvis man har været i Agra tidligere, kan man blive en ekstra dag i Leh.

Den ultimative tur til Ladakh og Himalaya!

 

Se detaljeret rejseplan her.

 

 

VI TILBYDER

Grupperejser

Individuelle rejser

Skræddersyede rejser

Høj service

Gode priser

Ayurveda 

22 års erfaring

KONTAKT

Lidvin Travel ApS

Ordrupvej 70 A, 2

2920 Charlottenlund 

lidvin@lidvintravel.dk

Tlf.:+45 - 20 830 830

CVR-nr: 35253556

Medlem af rejsegarantifonden nr. 2481