headers

Dag 1.  Afrejse

Afrejse kl. 11.15 fra København til Delhi via Doha. Ankomst Doha kl. 18.05. Efter nogle timers ventetid, flyver vi videre til Delhi.

Dag 2.  Delhi

Vi lander i Delhi tidligt om morgenen, og efter bagageudleveing, eventuelt tøjskift og veksling af penge, skal vi se lidt nærmere på Delhi, hvor vi har mulighed for at se:

ladakh05

Lotustempelet (Baha’i-tempelet). Dette fantastiske bygningsværk er formet som en lotus, Indias nationalblomst. Akustiken inde i tempelet er helt unik, og vi vil være der mens der er sang og en kort bøn. Det er en fantastisk oplevelse.

Parlamentet, præsidentpaladset og regeringsbygningerne, som ligger i samme område, og blev bygget af engelskmænderne i tiden 1921 – 1931.

India Gate, som også blev opført af engelskmændene i forbindelse med anlæggelsen af New Delhi, til minde om soldaterne som faldt under 1. verdenskrig.

Det Røde Fort. Et kæmpemæssigt bygningsværk, som både er fæstning og paladsområde Det er bygget af rød sandsten, som var meget almindeligt byggemateriale i Delhi-området den gang. Muren omkring fortet er 2 km lang. Fortet blev bygget af Shah Jahan (som også byggede Taj Mahal i Agra), og stod færdig i 1648.

Raj Ghat. Mahatma Gandhi blev kremeret her den 31. januar 1948, dagen efter at han blev skudt. Mindeparken er en meget smuk park, og er i dag et valfartssted. Her brænder en evig flamme for den berømte landsfader.

Birla House. Mahatma Gandhi boede her fra den 5. september 1947, og blev skudt her den 30. januar 1948, på vej til aftenbøn.Her er det også et museum og en udstilling over Gandhis liv.

Jama Masjid (Fredagsmoskeen) i Old Delhi. Her er plads til 10.000 mennesker ved bønnen. Hvis det bliver tid til det, tager vi en tur med rickshaws i de gamle stræder og afkroge i Old Delhi, en meget spændende tur.

Vi kan vælge at se det, vi har lyst til. De overfor nævnte ting ligger i kort afstand fra hinanden, og en del tæt på vores hotel, hvor vi checker ind om eftermiddagen.

Dag 3.  Delhi – Amritsar

Toget til Amritsar har afgang kl. 07.20. En rejse med de indiske jernbaner er altid en speciel oplevelse. Folkelivet på stationerne, avissælgerne, tesælgerne og meget mere. Menneskemylderet er ubeskriveligt. Vi rejser på 1. klasse og får serveret snacks, morgenmad og frokost på turen, og servicen er formidabel i forhold til det vi er vant til i toget her hjemme! Turen til Amritsar tager 6 timer. På turen ser vi et meget varieret landskab, og mylderet og alt som sker på de forskellige stationer er et skuespil i særklasse!

Med sine 1,5 millioner ansatte er Indian Rail den største arbejdsplads i Indien, og en af de største i hele verden. Hver dag fragtes 25 millioner passagerer, og sporlængden er 65.000 km. Vi ankommer til Amritsar kl. ca. 13.25, og kører direkte til vores hotel.

ladakh07Vi er nu i delstaten Punjab som er sikhernes delstat, og her i Amritsar bor der ca. 1,25 mill. indbyggere. Ingen andre steder i Indien ser man så mange turbaner som her! Byen ligger kun 30 km fra grænsen til Pakistan. Punjab er en af Indiens rigeste delstater, men det skulle man ikke tro, når man går rundt i byen her. Amritsar er sikhernes hellige by, med det berømte Gyldne Tempel fra 1577, som er belagt med ægte guld. Alle, uanset religion, er velkomne til at besøge templet, men der er strenge regler som skal overholdes. Sko og strømper skal tages af, og bliver opbevaret gratis i bestemte boder. Håret skal tildækkes, og specielle orange tørklæder kan købes. Når man så er klar, skal fødderne skylles i specielle kar ved indgangen, og så er man klar til det fantastiske syn som det er, når man kommer ind ad porten og ser Det Gyldne Tempel spejle sig i vandbassinet med det glitrende guld. Det er et utrolig flot syn! For sikherne er det et ”must” at bade her, og det gør de med turbanen på, og med den store sikh-dolk (som sikherne altid skal bære), som de vikler ind i turbanen.

I 1984 opstod der et oprør inde i Det Gyldne Tempel, da flere oprørere med våben gemte sig her. Indira Gandhi, som var statsminister den gang, satte militær og tungt skyts ind, og flere tusinde pilgrimme og flere hundrede soldater blev dræbt. Nogle måneder senere blev Indira Gandhi myrdet af sine egne sikkerhedsvagter, som var sikher. Indira Gandhi var ikke datter af, eller i familie med, Mahatma Gandhi som mange tror, men hun var datter af Nehru, Indiens første statsminister efter selvstændigheden i 1947.

Hundrede tusindvis af sikher valfarter hvert år til Amritsar, bl.a. for at tilbede Guru Nanak. Her tilbedes også gudinden Durga (et af mange navne på gudinden Shiva’s hustru) i det specielle hindutempel for hende, som hedder Durgiana Mandir.

Amritsar er også kendt for Indiens frihedskamp mod briterne, hvor britiske styrker den 13. april 1919 massakrerede 340 ubevæbnede indere på Jaliawala Bagh. 1.500 blev såret, og mange af de dræbte blev skudt ned bagfra. Foranledningen var en fredelig demonstration af 20.000 indere, mod en særlov som briterne netop havde indført og som gav englænderne ret til at arrestere og fængsle indere uden at der skulle foreligge nogen særlig begrundelse for det. Denne handling gav Gandhi endnu mere styrke til sine aktioner om civil ulydighed. Englænderne blev fordømt over hele verden for denne afskyelige handling. Jaliawala Bagh er i dag et pilgrimsmål for alle indere, uanset trosretning.

Efter check in på hotellet, og efter at vi har hvilet os lidt, skal vi se to ting:

Wagha Border som er grænseovergangen til Pakistan, og som kun er åben fra solopgang til solnedgang. Der er ca. 30 km’s kørsel hertil og ceremonien her er helt speciel, og en oplevelse at overvære. Politikens ”Turen går til Nordindien” beskriver det sådan: ”Grænsen til Pakistan består af et stykke vej med bomme over. På begge sider er opført tribuner, hvor hundredvis af tilskuere hver aften indfinder sig for at se grænsevagterne paradere frem og tilbage med vifteagtige opsatser på hattene, der ligner borddekorationer fra en rund fødselsdag. Det er som at se en fodboldkamp uden bold, vinder og taber, men med de samme tilråb og hujen”.

Når vi er kommet tilbage til Amritsar besøger vi Det Gyldne Tempel som nu er oplyst, og helt anderledes at se på, end i dagtimerne.

Dag 4.  Amritsar, og Amritsar – Dharamsala (200 km., ca. 4 – 5 timer)

Efter morgenmaden skal vi se Det Gyldne Tempel igen, som nu er helt anderledes end i aftes, og derefter besøger vi Jaliawala Bagh, inden vi kører til Dharamsala.

Dharamsala er mest kendt for stedet, hvor Dalai Lama og den tibetanske eksilregering holder til. Dharamsala er delt i 3 niveauer: Dharamsala som ligger nederst, nogle kilometer længere oppe ligger Upper Dharamsala, hvor bl.a den tibetanske eksilregering holder til, og 5 km længere oppe ligger McLeod Ganj, hvor Dalai Lama holder til. Det er også her vores hotel ligger. Resten af eftermiddagen / aftenen til egen disposition.

Dag 5.  Dharamsala

Under vores ophold i Dharamsala har vi mulighed for at besøge:

ladakh08Tsulag Khang (Hovedtemplet). Dette er H.H. Dalai Lama’s tempel, i forbindelse med Namgyal klosteret og H.H. Dalai Lama’s residens. Der er 3 hovedrelikvier her: Statuerne af Sakyamuni (nutidens Buddha) som er 3 m høj, Padmasambhava og Avalokitesvara (medfølelsens Buddha), som Dalai Lama er en inkarnasion af. De to sidstnævnte vender blikket mod Tibet.

Norbulinka, den tibetanske kunsthåndværkerskole. Dette er en skole for kunsthåndværk fra 1988. Her er forskellige værksteder, hvor unge tibetanere får undervisning i den gamle tibetanske kulturarv, som tanga-malerier, at lave statuer, tibetansk syning, smykker, og mange andre ting. 

ladakh09Nechung klosteret. Dette kloster er hovedsæde for Statsoraklet (Nechung). Statsoraklet har været åndelig vejleder for den tibetanske regering og Dalai Lamaerne i over 1.200 år. Oraklet er specielt knyttet til Dalai Lama, og spiller en væsentlig rolle når man skal udvælge de nye inkarnationer af Dalai Lama. Ca. 60 munke studerer her på klosteret.

Parlamentet for eksilregeringen. Her holder den folkevalgte forsamling til, og måske er vi så heldige at der er møde, når vi er her.

Biblioteket for tibetansk litteratur og historie. Biblioteket, som er fra 1971, har en stor og anerkendt samling af kulturelle og historiske bøger og andre ting, samt tibetanske manuskripter. Her er læsesal, en afdeling for oversættelse, en afdeling for forskning, en afdeling for dokumentarfilm, samt museum. Her er også kurser i buddhistisk filosofi og tibetansk sprog, og mere end 5000 forskere og studenter fra al verdens lande har benyttet dette helt specielle uddannelsessted.

Skolen for de tibetanske flygtninge (T.C.V.). Skolen ligger fantastisk flot, helt øverst i McLeod Ganj, nærmest på en klippe. Her er alt fra børnehave til en skole for tibetansk udøvende kunstnere med undervisning i sang, musikinstrumenter, dans og teater. Vi får lov til at følge med i undervisningen, og får sikkert en opvisning med tibetanske sange og musik.

Det er ikke muligt at nå alle disse steder på den tid vi er her, så vi udvælger de som vi synes er mest interessante, og det vi har mest lyst til at se. Man kan også tilbringe dagen på egen hånd, hvis man hellere vil det.

Dag 6.  Dharamsala – Manali

I dag kører vi gennem teplantager og gennem den smukke Kullu-dal til Manali, ved foden af Himalaya. Vi kører direkte til vort hotel sent om eftermiddagen, og har resten af eftermiddagen og aftenen på egen hånd.

Dag 7.  Manali – Keylong

ladakh01Turen i dag er et af højdepunkterne på vores tur. Fra Manali kører vi gennem utallige hårnålesving op på Himalayas plateau. På vejen til Keylong passerer vi Rochtang-passet i 3.980 meters højde. Vi spiser vor medbragte frokost i det fri, hvor vi finder et dejligt sted, med en flot udsigt. Flotte rammer til en god frokost! Alt efter vejenes beskaffenhed og tilstand efter at være åbnet kort forinden efter den lange vinter, kommer vi til Keylong tidligt om eftermiddagen. Vores hotel ligger for enden af den lille og hyggelige landsby, med en flot udsigt over dalen. Men området her er øde og primitivt. Keylong er hovedkvarter for distriktet Lahaoul og Spiti. Forfatteren Rudyard Kipling besøgte Keylong en gang og sagde: ”Gud bor her helt sikkert, men det er ikke noget sted for mennesker!”

Der er ikke så meget at foretage sig her i Keylong, men man kan tage en tur over floden og besøge klosteret på den anden side, en meget smuk, og fin tur.

Dag 8.  Keylong – Sachu

Også i dag får vi en meget varieret, og meget smuk tur gennem Himalaya-bjergene, og på vejen krydser vi Baralacha-La (la betyder pas) i over 4.892 meters høje. Også i dag spiser vi vor medbragte frokost på et smukt sted i det fri.

I Sachu skal vi bo i ”fixed camp”, en teltlejr som sættes op om foråret, og tages ned igen i efteråret. Selv om her er forholdsvis primitivt, er her alligevel gode faciliteter, og hvert værelse / telt har feltsenge, bord og stole og eget toilet. Der er fælles bad med varmt vand. Standarden kan variere år for år, men beliggenheden er fantastisk, og udsigten formidabel. Sachu ligger i 4.250 meters højde, og ligger på grænsen mellem delstaten Himachal Pradesh og Ladakh.

Dag 9.  Sachu – Leh

Vor tredje dag over Himalayas bjerge bliver ikke dårligere end de to andre. På vejen til Leh skal vi over Lachulung-La i i 5.065 meters højde, og Taglang-La i 5.360 meters højde. Turen i dag er måske den smukkeste af disse 3 dage. Igen spiser vi frokost i det fri, og nyder udsigten og stilheden.

Vi har en lang køretur i dag, og kommer til Leh sent om eftermiddagen. I Leh indkvarterer vi os på vores hotel midt i byen, og slapper af, og tager det stille og roligt resten af eftermiddagen og aftenen.

Leh ligger 3.550 meters høje, og ligger smukt mellem de høje bjerge og de grønne marker i Indusdalen. Leh er den kulturelle og administrative hovedstad i Ladakh.

I Leh har vi varieret program, med meget tid på egen hånd, for dem som vil det. Leh er rig på oplevelser, og der er utallige ting at foretage sig, både i, og udenfor Leh. Her er der aldrig problemer med at foretage sig noget og opleve noget, uanset hvor mange dage man har til disposition her. Man kan også bruge en dag til rafting på Indus-floden, og der er mange andre muligheder. Rejselederen er til disposition, og hjælper gerne.

Dag 10.  Leh

Det er vigtigt at vi tager det med ro de første dage i Leh, på grund af højden, og at vi bliver akklimatiseret på den rigtige måde. Siden vi har kørt 3 dage gennem Himalayas bjerge og været oppe i store højder og derefter ned igen, så har vi allerede et godt udgangspunkt. Men vi skal alligevel tage det med ro, det vil vi have glæde af senere på turen.

I dag kan vi tage en kort tur til Sankar klostret, og til Stok Palace, hvor kongefamilien fortsat bor. Resten af dagen til fri disposition.

Dag 11.  Leh

ladakh02I dag besøger vi klostrene Shey, Thikse og Hemis.

Vi starter i Shey, hvor de kongelige boede i paladset her frem til det 16. århundrede. Her finder vi også en 17,5 meter høj statue af Meytrea, fremtidens Buddha.

Fra Shey kører vi til Thikse, men det er kort afstand fra Shey, og det er en smuk tur at gå, for dem som vil. Ved Thikse er der en 15 meter høj statue af Buddha Sakyumoni, som holder øje med omgivelserne og dalen.

Fra Thikse er der ca. 30 km til Hemis, som er berømt for den store årlige festival, hvor der kommer tusindvis af tilrejsende. Hemis ligger meget smukt i en dal, ved foden af bjergene. Tilbage i Leh er eftermiddagen til egen disposition.

Dag 12.  Leh – Nubra Valley

Vi skal i dag køre til den smukke, og meget specielle dal, Nubra Valley. Fra Leh kører vi først i 39 km i utallige hårnålesving til passet Khardung La, verdens højeste køretøj-tilgængelige pas, i 5.610 meters højde. Udsigten herfra er formidabel til alle kanter, og uvejr med snestorme kan komme pludseligt og uventet, også i juli måned. Fra Khardung La er det en smuk og spændende køretur ned til Nubra Valley.

Nubra Valley er meget varieret, her er gold ørken med ringe vegetation, smukke grønne områder, floder, vandfald, varme kilder, og klostre på bjergkammene. Landsbyerne ved floderne er frugtbare, og der produceres hvede, byg, ærter, sennep, frugt og nødder samt æbler, valnødder og abrikoser. Alle landsbyerne er forskellige, og man ser også at sproget / dialekterne er forskellige. Et af de store problemer i Nubra Valley har været uddannelsen, og først i de senere år er der kommet mere orden på dette.

ladakh11Langs Nubra floden ligger landsbyerne Sumur, Kyangar (Tiger), Tirith, Panami, Turtuk og mange andre, den ene landsby mere særpræget end den anden.

Ved Shyotok floden ligger Nubras største landsby Diskit, og her finder vi også vartegnet for Nubra Valley, en kæmpestor statue af fremtidens Buddha, Meytrea som er 32 meter høj. Vi overnatter i det nye Guest House i dalen, og aftenen er til fri disposition.

 

Dag 13.  Nubra Valley

ladakh13I dag kører vi rundt til de forskellige landsbyer, efter at vi er blevet enige om hvad vi helst vil se. Nubra Valley har et rigt dyreliv, bl.a. bjørne, og som noget helt specielt, vilde kameler. Vi kører tilbage til det samme guest house tidligt aften.

Dag 14.  Nubra Valley og Nubra Valey – Leh

Vi fortsætter vor tur rundt i den smukke dal, og sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Leh, hvor resten af aftenen er til egen disposition.

Dag 15.  Leh ELLER Trek dag 1

Hvis du vælger at blive i Leh, er dagen til fri disposition, men rejselederen hjælper gerne hvis der er ønsker om ting man ønsker at se og opleve.

Trek dag 1, Leh – Yangtang:

Fra Leh er der en kort biltur til klosteret Likhir, hvorfra trekket starter. Vi begynder med at gå i vestlig retning, og vi kommer over det første pas Phobe La i 3.570 meters højde. Vi fortsætter ned til Sumdo landsby, der med sine grønne marker og træer og gurglende vandløb, gør en glad. Vi fortsætter gennem en slugt i et fuldstændigt overvældende ørkenagtigt landskab til dagens andet pas Chartse La på ca. 3.650 meter. Når man kigger sig omkring, ser man Ladakh fra sin bedste side med mørk blå himmel, golde klipper og nøgne bjergskråninger, og midt i det hele den maleriske, muromkransede landsby Yangtang omgivet af bygmarker. Her har vi vor første overnatning i et primitivt, men hyggeligt lille guest house.

Dag 16.  Leh ELLER Trek dag 2

Hvis du har valgt at blive i Leh, er dagen til egen disposition.

Trek dag 2, Yangtang – Hemis Shukpachen:

I dag fortsætter vi til Hemis Shukpachen landsby. Hemis Shukpachen er en typisk Ladakh landsby med marker, små cedertræer (hvorfra landsbyen har fået sit navn), abrikos- og pilelunde og rislende vandløb. Enkel, men hyggelig overnatning i Hemis Shupachen.

Dag 17.  Leh ELLER Trek dag 3

Hvis du har valgt at blive i Leh, er dagen til egen disposition.

Trek dag 3. Hemis Shupachen – Ang – Temisgam:

Vi går videre fra Hemis Shupachen mod vest, og der er en stejl og kort stigning op til passet Mebtek La på 3.750 meter. Herfra kan man få øje på den smukke Ang landsby i dalbunden. Der er ingen bilvej mellem Hemis Shupachen og Ang. Der er bilvej op til Ang nede fra dalen. Fra Ang fortsætter vi mod Temisgam, som også kaldes Tingmosgang. Her slutter trekket, og vi overnatter i Temisgam landsby. 

Dag 18.  Leh – Temisgam - Lamayru – Skurbachan

ladakh14Fra Leh kører vi til Temisgam og henter dem som har været på trek, og fortsætter derfra til Lamayuru, hvor vi skal besøge det berømte kloster her. Sagnet siger, at der for flere århundreder siden lå en krystalklar sø, der hvor klosteret ligger i dag, men med lamaens velsignelse måtte vandet vige for klosteret. Klosteret blev grundlagt i det 11. århundrede, og her er der et bibliotek som man mener er det ældste i Ladakh. Klosteret vi ser i dag er fra det 16. århundrede, og den største attraktion her er et 11-hovedet billede af Buddha Avalokitseshwara. Fra Lamayuru kører vi tilbage og ned igen i dalen, hvor vi ved floden drejer til venstre, og kører vestover til Skurbachan. På vejen mod Skurbachan standser vi bl.a. ved nogle mere end 4.000 år gamle indgraveringer, samt den særprægede landsby, lige ved. I Skurbachan skal vi bo i en teltby (”fixed camp”) i 2 nætter. Vi er nu langt fra den almindelige civilisation, og andre overnatningsmuligheder findes ikke her. Vi er nu kommet på ”landet” bogstaveligt talt, hvor indbyggerne går klædt i traditionelle dragter og med smykker og hovedpynt, som vi ellers kun ser på folkloreshows i Leh! Opholdet her er som at vandre rundt i et levende frilandsmuseum, en oplevelse af de helt sjældne. 

Dag 19.  Skurbachan

ladakh15I dag ser vi nærmere på Skurbachan og folkelivet her, og kører også til den nærliggende landsby Doksa. Hvis man synes at det er primitivt og farverigt i Skurbachan, er det endnu mere ”frilandsmuseum” i Doksa!

Dag 20.  Skurbachan – Alchi – Leh

Vi starter tidligt fra Skurbachan, og kører først til den grønne og frodige landsby Alchi, en lille afstikker på vejen, ca. 70 km fra Leh. De religiøse bygninger her (Alchi Choskor) har modstået tidens tand siden det 11. århundrede, og er et af de største og mest berømte klostre i Ladakh, og er berømt for sine vægmalerier, med tusindvis af miniaturebilleder af Buddha. I modsætning til alle de andre klostre i Ladkah, som ligger højt på klipper, ligger klosteret i Alchi i den grøn dal, nede ved en flod.

Fra Alchi kører vi 1½ time til Leh, hvor resten af dagen er til fri disposition.

Dag 21.  Leh – Delhi - Agra  

Vi flyver fra Leh til Delhi tidligt om morgenen, og fra lufthavnen kører vi til Agra, hvor vi finder Taj Mahal og Det Røde Fort. Eftermiddagen til fri disposition i Agra.

Hvis man har været i Agra tidligere og har besøgt Taj Mahal og ikke ønsker at se det en gang til, kan man blive i Leh en dag mere, og flyve til Delhi lørdag morgen, og man møder først de øvrige rejsedeltagere i Delhi lufthavn, sent lørdag aften. De som vælger dette alternativ vil blive hentet i lufthavnen. Eventuelt program i Delhi efter nærmere aftale. 

Dag 22.  Agra med bl.a. Taj Mahal og Red Fort

Om aftenen Agra – Delhi lufthavn

ladakh16Noget af det smukkeste man kan tænke sig, er Taj Mahal i solopgang! Marmoren skinder lyserød i morgensolen, og halvædelstenene glimrer og blinker. Et fantastisk syn, og et af verdens 7 vindundere. Taj Mahal er storslået, kendt over hele verden, og er uløseligt forbundet med Indien.

Taj Mahal er et gravmæle, som blev bygget af Shah Jahan til minde om hans elskede hustru Mumtaz, som døde i barselseng i 1630, efter at have født deres 14. barn. Det blev påbegyndt i 1632, og det tog 22 år at gøre det færdig. Mere end 20.000 mennesker var beskæftiget med byggeriet. Den hvide marmor kom fra Jodhpur-egnen, 300 km fra Agra, og blev transporteret på en ”flåde” af 1000 elefanter. Hele paladset er besat med halvædelstene fra Indien, samt Afrika, Persien, Sri Lanka og Kina. Perlemoret er fra Det Indiske Hav. Det store projekt slugte mange af stormogulens midler, og befolkningen led store tab og afsavn. Til sidst var befolkningen helt udarmet på grund af Shah Jahan’s storhedsvanvid. Han blev sat i husarrest af sin egen søn, da han også ville opføre et ”Taj Mahal nr. 2”, til sig selv! Shah Jahan tilbragte således de sidste 10 år af sit liv spærret inde på Det Røde Fort, som vi også skal besøge. Taj Mahal ligger flot på en højde ved den hellige Yamuna-flod (en sideflod til Ganges), og har en utrolig symmetri. Hvor man end ser Taj Mahal fra, er det imponerende, men det er ekstra flot ved solopgang, hvor man kan se perlemoret og ædelstenene skinne i solen.

Efter besøget på Taj Mahal kører vi tilbage til hotellet, hvor vi spiser morgenmad. Ved siden af hotellet er der et værksted, som laver pietra dura, som er ædelsten indlagt i marmorplader efter samme metode som på Taj Mahal. Hvordan ædelstenene sættes fast nede i fordybningen af marmorpladen så overfladen forbliver glat, er en familiehemmelighed, som går tilbage til mogultiden. Ved siden af værkstedet er der en udstilling, hvor man kan købe nogle af de ovennævnte arbejder, hvis man har lyst til det.

Vi kører derefter til det Røde Fort, som blev bygget af Shah Jahan’s bedstefar, Akbar den Store, og som stod færdigt i 1565, efter en imponerende byggetid på kun 8 år. Fortet er bygget i rød sandsten, har dobbelte ydermure, og indeholder bl.a. ”Perlemoskéen” og flere store audienssale. Arkitekturen er fantastisk, uanset hvor på fortet man befinder sig. Her sad Shan Jahan i husarrest i 10 år, og kunne herfra se over til sit elskede Taj Mahal.

Hvis tiden tillader det, og dersom der er stemning for det, kan vi køre til den forladte ”spøgelsesby” Fatehpur Sikri, 35 km fra Agra. Fatehpur Sikri er den bedst bevarede by fra mogultiden. Akbar den Store anlagde Fatehpur Sikri som hovedstad i 1574, men på grund af vandmangel var byen kun beboet i 15 år. Akbar, som var den største af mogulerne, giftede sig med en hindu. Dermed kunne han lave en alliance med rajputterne (fra Rajasthan), noget som ellers ikke var muligt. Akbar var muslim af tradition, men blev meget optaget af hinduismen, og fra fredagsmoskéen Jama Masjid uden for byen udbredte han sin nye religion. Han involverede sig også i kristendommen, og Akbar forsøgte at kombinere de tre religioner. Efter traditionen kan barnløse prøve lykken med frugtbringende ritualer før besøget til Salim Christis grav. Dette på grund af at Salim Christi hjalp Akbars barnløse hustru med at blive frugtsommelig, og det var også en af grundene til at han i taknemlighed ville flytte til Fatehpur Sikri, hvor Salim Christi boede.

Denne eventuelle tur til Fatehpur Sikri er ikke inkluderet i rejsens pris, og vil koste ca. kr. 300,-, afhængig af hvor mange som ønsker at tage turen. Prisen indbefatter kørsel, afgifter ved ind- og udkørsel i en ny stat, og entrebillet til Fatehpur Sikri.

Tidligt aften kører vi fra Agra mod Delhi, og ankommer Delhi lufthavn ca. ved midnatstid.

Dag 23. Hjemrejse

Vores fly har afgang sent om natten, og efter mellemlanding i Doha lander vi i København kl. 13.05, i Oslo kl. 13.10.


Prisen inkluderer:

 • Fly København / Oslo – Delhi t/r på økonomiklasse
 • Tog Delhi - Amritsar
 • Fly Leh – Delhi
 • Al øvrig transport som nævnt i program
 • Alle entré- og indgangsbilletter
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (morgen- og aftensmad)
 • Dansk / norsk rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Tillæg for enkeltværelse kr. 2.675,-
 • Visum til Indien (kr. 370,-)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge / tips til guider, chauffører, etc.

VI TILBYDER

Grupperejser

Individuelle rejser

Skræddersyede rejser

Høj service

Gode priser

Ayurveda 

22 års erfaring

KONTAKT

Lidvin Travel ApS

Ordrupvej 70 A, 2

2920 Charlottenlund 

lidvin@lidvintravel.dk

Tlf.:+45 - 20 830 830

CVR-nr: 35253556

Medlem af rejsegarantifonden nr. 2481