headers

Dag 1.  Afrejse

sydindien01Afrejse fra København kl. 07.15 med SAS, ank. Frankfurt kl. 09.05, fra Billund med Lufthansa kl. 06.05, ank. kl. 07.35, fra Bergen med Lufthansa kl. 06.45 ank. kl. 09.55, og fra Oslo med Lufthansa kl. 06.15, ankomst Frankfurt kl. 08.30. Alle mødes i Frankfurt ved gaten til     LH 758 til Madras / Chennai. Fra Frankfurt flyver vi til Madras med Lufthansa, flight  LH 758, som har afgang kl. 10.15. Flyet til Chennai afgår fra den samme terminal som vi lander i. Efter en flyvetur på ca. 9 timer, lander vi i Madras kl. 23.50, indisk tid. Det nye navn for Madras er nu Chennai, men begge navne bruges. Vi er nu 4½ time FORAN dansk/norsk tid, så vi stiller urene frem. Vor bus står og venter på os, og vi kører 55 km. sydover til Mahabalipuram (nyt navn er nu Mamallapuram), en tur på ca. en time. Vi kører til Mamalla Beach Resort, og her skal vi bo i 3 nætter. Mamalla Beach Resort ligger midt på stranden, og har en flot swimmingpool, hvis man synes at bølgerne i Den Bengalske Bugt er for store. Opholdet på Mamalla Beach Resort er en oplevelse i sig selv!

sydindien02Dag 2.   Mamallapuram

Da vi med garanti er kommet sent i seng, har vi sen "brunch". I dag akklimatiserer vi os, tager den med ro, og nyder de pragtfulde omgivelser her. Stranden, swimmingpoolen eller anden afslapning, dagen er til egen disposition.

Dag 3.   Mamallapuram

I dag skal vi på lokal sightseeing, og Seenu, en brahminerpræst med specielle evner og også en udmærket guide, er med os hele dagen. 

På programmet er:

Tiger Cave. Her ligger det sted, hvor Pavalla-kongerne havde opvisning for sine forretnings-forbindelser og andre, med dans og teater. Lige ved ligger et meget specielt Shiva-tempel, hugget ud i bjerget, hvor Seenu holder en speciel ceremoni.

sydindien03Rundt i Mamallapuram by. Mamallapuram ligger ca. 3 km. fra hotellet, nogle få minutters kørsel. Byen har i dag ca. 14.000 indbyggere (i 2001 var der 10.000), og er et yndet udflugtsmål, også af inderne selv. Det er en af Indiens mest fotograferede byer, og er bl.a. berømt for sine templer og tempelruiner, store stenhuggervirksomheder overalt (de største i Indien), det fantastiske relief Arjunas Penance som er verdens næst største (det største som er udhugget i èn klippeblok), grotterne, det gamle kul-fyrede fyrtårn hvorfra der er en fantastisk udsigt, The 5 Rathas som er et tempel-kompleks i både dravidisk og andre stilarter, med bl.a. 5 templer, (også et buddhistisk), en elefant i naturlig størrelse og andre dyr, alt hugget ud fra ét bjerg ovenfra og ned (monolitisk stil), som 40 familier brugte 3 generationer på at udføre, samt alle de lokale handlende af små stenfigurer som laves her, og meget andet. Indimellem sidder slangetæmmerne med fløjte og kurve.         

sydindien04Mamallapuram blev grundlagt af en kejser fra Pavalla-dynastiet i det syvende århundrede. I tiden under de mægtige Pavalla’er udviklede Mamallapuram sig til en blomstrende og berømt havneby, og med en mægtig marinebase. Syv store templer blev bygget ved stranden, og stod som monumenter over Pavalla-kongerne. I dag står der kun et tilbage –  det berømte Sea Shore Tempel. Fra fyrtårnet kan vi se bølgerne slå over ruinerne af de 6 andre, som ligger i havet lige udenfor. Vi er tilbage til hotellet sent om eftermiddagen. Her kan man sidde på en af restauranterne som er bygget på en vold med panoramaudsigt ud over havet, og se månen spejle sig i vandet eller man kan hygge sig ved swimmingpoolen, få massage, eller bare hygge sig og slappe af.

sydindien06Tilbage til hotellet og lidt afslapning, før vi skal have en flot afslutning på opholdet her. Denne del af Tamil Nadu er specielt kendt, og berømt for den sydindiske, klassiske dans. Hvert år, i hele januar måned, er der ”Dance Festival” i Mamallapuram med denne klassiske dans, som folk kommer langvejs fra, for at opleve. Efter at vi er færdige med at spise, får vi besøg af en dansegruppe, som i aften vil danse efter et specielt tema, kun for os! Det ser ud som om, at hovederne står på kugleled, og at hænder, ben og arme er af gummi. Allerede som små børn begynder de at træne på et af de mange danseinstitutter, og det tager mange, mange år, før de er så dygtige, som vi kan se her i aften. Vi får en herlig aften, som sent vil glemmes.

Dag 4.   Mamallapuram - Thanjavour

sydindien07Vi starter meget tidligt, vi har meget vi skal opleve i dag. Men inden vi kører, laver Seenu en speciel ceremoni (puja) med kokosnødder som knuses, limefrugter under hjulene på bussen som knuses, når vi begynder at køre, samt ild foran bussen. Alt sammen for en god og beskyttet rejse, uden farer.Vi kører først til den fransk-prægede by Pondicherry, ca. 1½ times kørsel fra hotellet. Her er brede boulevarder med masser af plads, helt anderledes end andre indiske byer. Ved Beach Road er der en statue af ”den klassiske” Gandhi, let foroverbøjet, og med stokken i hånden. Pondicherry er ret speciel, men ikke ret meget indisk, så vi kører gennem byen og gør nogle få stop.

Fra Pondicherry kører vi i ca. 3 timer en meget smuk rute langs kysten til den gamle danske koloni Trankebar, som i en periode var Danmarks 6. største by. I dag bor der ca. 7.000 indbyggere her. Dette var en dansk koloni fra ca. 1620, til den blev solgt til englænderne i 1845. Her er fortsat mange danske huse, mere eller mindre i forfald, men nogle er også godt bevarede, f.eks. fæstningen Dansborg, hvor der også er et museum. Danske navne ser man overalt, som Kongensgade, Landporten (den gamle byport), Paradepladsen, Rhehlings Gård, og mange andre. Efter en lille byvandring og besøg på fortet, kører vi i ca. 2 timer til Thanjavour, hvor vi skal overnatte på et godt hotel, som vi dog ikke får tid til at nyde så meget, da vi nok kommer sent frem.

Dag 5. Thanjavour – Madurai

sydindien09Efter morgenmaden kører vi til Trichy (Tiruchirapalli), en by med ca.800.000 indbyggere. Byen består af 2 dele, og er adskilt af en stor flod. I den gamle bydel findes det berømte Klippefort-tempel på en 85 m høj klippeblok. Der er 437 trin op til toppen, størstedelen gennem en tunnel. Her oppe er der en fantastisk udsigt over byen og området omkring, med den hellige flod Cauvri som snor sig i landskabet. Templet her oppe er indhugget i klipperne, men kun hinduer har adgang i selve tempelet. Det var her på egnen, at englænderne og franskmændene med sine allierede indiske tropper kæmpede de afgørende slag, som gjorde Indien britisk. 

Trichy er berømt for sine storslåede templer, med enorme tempelporte (gopurams) - typisk for Tamil Nadu og Syd-Indien. Her er et kæmpestort tempelkompleks, med bl.a. et af Indiens største Vishnu-templer. Vi kommer op på taget af et af templerne, hvorfra der er et fantastisk skue hen over templerne og de store gopurams. Her oppe kan vi tælle 21 af disse tempelporte. I midten af tempelkomplekset ligger et tempel med forgyldt tag. Templet er viet til Vishnu, som er den mest dyrkede gud her. Her i området findes også den berømte ”tusinde-søjlers-hal” med 904 søjler.

sydindien10Når vi er færdige i Tricy, kører vi 150 km og 3½ time til Madurai, hvor der bor 1,4 mill. indbyggere. Hovedattraktionen her er  Meenakshi-templet, som er et af de mest fantastiske i hele Indien. Her er hele 9 tempelporte, 4 af dem 46 meter høje. Fantastiske, detaljerede udskæringer, bl.a. med over 33 millioner figurer i danse-positioner. Hver dag valfarter mere end 15.000 pilgrimme hertil, og her ser man hellige mænd, sadhus’er og shaiviter, nogle med Shivas tre striber i panden, andre med anden form for udsmykning, nogle med Shiva’s fork i hånden, andre bærer skåle med offergaver. Ingen andre steder vi besøger, er der en atmosfære, og et miljø, som her. Hver aften kl. 21.15 er her en speciel ceremoni. Mere end Meenakshi-templet er der sådan set ikke at se her i Madurai, og når vi er færdige her, checker vi ind på Hotel Germanus Best Western.

Dag 6.   Madurai – Periyar

Vi har i dag en køretur på 3½ time (155 km) til Periyar National Park, et tigerreservat på 1,1 kv.km. i en ”Hill Station”, lige over grænsen mellem Tamil Nadu og Kerala Foruden tigre, er her leoparder, vildsvin, elefanter, sambarhjorte, gaurokser, flere slags aber, kæmpeegern, samt mange fuglearter, bl.a. næsehornsfugl og skarv.

sydindien13Vi skal bo på Hotel Silver Crest, et pragtfuldt sted, lige hvor det hele foregår. Periyar er Indiens smukkeste nationalpark og dyrereservat, og det mest besøgte i Indien. Vi er nu kommet der hvor peberet gror, i bogstavelig forstand, og vi besøger en af krydderiplantagerne. 70% af alt krydderi kommer her fra det frodige Kerala.


sydindien15Om aftenen ser vi det berømte ”Kathakaliteater”, en specialitet fra Kerala, hvor det hele udtrykkes med miming og bevægelse af øjne og hænder. Sminkningen tager meget lang tid, og hvis vi kommer i god tid, kan vi også overvære denne.

Dag 7.   Periyar - Kovalam

Vi skal tidligt op, for vi skal starte dagen med en bådsafari, som er et ”must” her. Den tidlige morgenafgang kl. 07.00 er den mest populære, for her tidlig om morgenen, er der gode muligheder for at se flokke med elefanter og andre dyr, som kommer ned til søen for at drikke. Dette er en helt fantastisk smuk tur, og en stor oplevelse.  

sydindien17Efter morgenmaden kører vi mod Kovalam Beach, en køretur på ca. 8 timer. Turen er fantastisk smuk, op og ned ad bjergveje, udsigt og storslået natur, uendelige teplantager som ligger som tæpper i landskabet, og landsbyer af en helt anden type, end dem vi hidtil har set. En meget varieret og flot tur.

I Kovalam bor vi på Hotel Neelakanta, som har en pragtfuld beliggenhed, og er et af de bedste hoteller på Kovalam Beach. Fra vore værelser har vi flot udsigt ud over havet, og vi kan høre bølgebruset hele tiden. Vi bor lige ved stranden, 50 meter fra vandkanten. Hotellet har også et helt ny swimmgpool. Restauranten ligger på en terrasse ud mod vandet, og her kan man sagtens bruge den halve tid med at se på fiskerbådene som går ud og kommer ind, og hvor fangsten trækkes ind med håndkraft, og lander her, lige foran vort hotel. Her foregår også fiskeauktionen umiddelbart efter. Her fisker man, som forfædrene gjorde det, for flere 100 år siden og med samme type både, nogle af dem er træstokke bundet sammen til et flyderedskab. Meget spændende.

sydindien18Lige ved hotellet har dr. Vinoy en klinik med ayurvedisk massage, en fantastisk metode, som stammer her fra Kerala. Ayurveda betyder ”Viden om livet”, og går bl.a. ud på at få en bedre balance i kroppen. Ayurveda er blevet praktiseret i Indien gennem flere tusinde år, og bygger på et omfattende erfaringsmateriale om menneskeligt velfærd indsamlet og overleveret i generationer af ayurvediske udøvere. I Trivandrum er der flere ayurvediske sygehuse, og et af dem på universitetsniveau, hvor ayurvediske læger uddannes, bl.a. dr. Vinoy, som har en 6-årig uddannelse herfra. 

Vi får en fantastisk aften sammen på terrassen, ved lyden af bølgerne i baggrunden, og her anbefales restaurantens superspecialitet: "Alt fra havet”, som kan være smørfisk og andre fiskearter herfra, bl.a. hummer samt deres spændende  specialiteter, tilberedt og fantastisk krydret. Hvis man er til den slags, vel at mærke. 

Kort og godt: Glæd jer til opholdet her, og tag imod alle de indtryk og oplevelser, som bare kommer til en.

Dag 8.   Kovalam Beach

sydindien21Dagen er til fuldstændig afslapning. Nyd stranden og livet langs stranden fra hotellet, til fyrtårnet, og tilbage igen! For ikke at snakke om det krystalklare, 27 gr. varme vand. Eller man kan tilbringe dagen på hotellets terrasse med en forfriskning etc., se på fiskerne, på folkelivet nedenfor, gå i vandet, gå langs stranden med de mange forretninger, småcafeer og andet, Kort og godt tage den med ro, og indsnuse hele atmosfæren her.

Alternativet er en tur til Kovalam fiskerlandsby, som har en spændende havn, og myriader af farverige fiskerbåde af alle slags. Her er en stor flot moské, og to smukke kirker. Videre en tur til Trivandrum, ca. 20 km. fra Kovalam, hvor vi kan besøge den botaniske have, og gå en tur gennem det hyggelige marked i byen.

Dag 9.   Kovalam Beach

sydindien22Der er 2 valgmuligheder også i dag: Enten slappe af ved hotel, vand og strand, eller tage med på en tur til Indiens sydligste punkt, Kanniykumari. Her finder vi også Vivekenanda’s klippeø, hvor der går en færge ud til. Herfra ser vi ud over 3 have samtidigt: Den Bengalske Bugt, det Indiske Ocean, og det Arabiske Hav, alle disse 3 have mødes her. Det er også det eneste sted, hvorfra man kan både kan se solen stå op og gå ned.

Dag 10.   Backwaters / Coir Village Lake Resort

Vi skal tidligt op, og vi har en lang, varieret, spændende og FANTASTISK
dag foran os! Fra Kovalam via Trivandrum til Kollam tager turen på 90 km. ca. 1½ time, og her i Kollam ligger vores private båd og venter på os, vi skal nu ud at sejle på BACKWATERS! 

sydindien23Sejlturen gennem de stillestående vande, sammenflettet med floder og smalle kanaler, er en helt enestående oplevelse. Af og til kan man se ud til havet. Kokospalmerne vokser helt ned til vandkanten, og man kan følge folkelivet langs floderne på tæt hold. Små landsbyer passeres, nogle ligger  helt tæt på vandet med huse på pæle. Langs kanalerne ser vi smukke kirker - i Kerala er ca.20% af befolkningen kristne, hvor der i resten af Indien kun er 2%. Det tager normalt 8 timer at sejle den 80 km lange strækning, men vi skal i dag kun sejle ca. 5 timer, til Thrikunnapuzha, hvor vi fortøjer ved Coir Village Lake Resort, en fantastisk ”oase” midt i backwatersystemet. Vi bor i bungalows på den lille ø, og her kan man bade, nyde livet fra den private terrasse udenfor værelset og betragte bådene som sejler forbi, eller gå en tur i området. Mulighederne er mange!  På vejen passerer vi ”Mother Amma”s ashram, hvor vi gør et kort stop. Mere information om dette, undervejs.

Dag 11.  Backwaters  / Marari Fishermen Village Beach Resort

sydindien25Efter morgenmaden er vi desværre nødt til at tage videre fra dette lille paradis, og efter ca. 3 timers sejlads er vi ved byen Alleppey, hvor vor bus står og venter på os. Vi kører i ca. ½ time til Marari Fishermen Village Beach Resort, et pragtfuldt sted med en fantastisk beliggenhed, nærmest direkte på stranden. Lige ved ligger en fiskerlandsby, deraf navnet. Her kan man slappe af en en af hængekøjerne,se på fiskernes aktiviteter på stranden, tage en tur til fiskerlandsbyen, eller tage en tur ind til Alleppey, som også kaldes ”Østens Venedig” på grund af alle kanalerne her.

Dag 12.  Marari Fishermen Village - Cochin

Efter morgenmaden kører vi 1½ time til Cochin, en by med ca. 1,3 mill. indbyggere, og er bygget på øer og halvøer i en fjord ud mod Det Arabiske Hav, hvor færger og små både er mere anvendelige end biler og andre køretøjer. Cochin er en stor og vigtig havneby, og ved det smalle indløb ved Fort Cochin kan man se kokospalmerne på den ene side, hvor de store handelsskibe passerer tætforbi og kranerne på havnen længere inde i byen. Blandt de vigtigste ting vi skal se, er:

De kinesiske fiskenet
Nettene står ved vandkanten på Fort Cochin, ud mod indsejlingen. De store net er bundet til et knirkende træskelet, som med et sindrigt system af vægtstænger, sten og torv kan løfte eller sænke nettene. På grund af den kraftige tidevandsstrøm kan det blive flotte fangster. Det var de kinesiske flygtninge som indførte denne form for fiskefangst. Hvis vi ønsker det, kan vi selv få lov til at afprøve systemet!

St. Francis-kirken
Indiens ældste europæisk byggede kirke, oprindeligt bygget i træ i 1503. Senere bygget om til stenkirke. Vasco da Gama - den første europæer der kom til Indien ad søvejen, døde i Cochin i 1524, og blev bisat i denne kirke. Gravstenen er her stadig.  

Den jødiske synagoge
Synagogen fra 1568 er meget unik med sin egen helt specielle historie, og er absolut et besøg værd. Gaden der fører frem til synagogen har mange antikvitets- og souvenirforretninger. Om aftenen er der mulighed for et ”sunset cruise” i solnedgangen ved de kinesiske fiskenet, en storslået oplevelse.

Dag 13.   Cochin - Mettupalayam

Efter morgenmaden og eventuel shopping, kører vi til Mettupalayam, 6½ time og 220 km fra Cochin. Vi standser flere steder undervejs. Vi skal overnatte her, fordi toget vi skal med i morgen, går meget tidligt. Vi skal bo på Hotel Thunder Dragon, som ligger lige ved en naturpark i fantastiske omgivelser.

Dag 14.   Mettupalayam - Ooty - Mysore

sydindien27Vi skal have tidlig morgenmad, for toget til Ooty går kl. 07.10 (!). Vi kører med den berømte tandhjulsbane (Nilgiri Blue Mountain Railways) op i Nilgiris-bjergene (de blå bjerge). Det gamle damplokomotiv kører bagerst,og skubber vognene opad den stejle toglinie. Hvis vi har været heldige med billetterne, kører på første klasse, og sidder dermed i den bagerste vogn (den første vogn, når toget kører baglæns op) og vi har derfor en flot udsigt. Turen er fantastisk, og en kæmpe oplevelse. Det lille tog kører over elve, kløfter, broer og gennem tunneller, og der er en fantastisk udsigt hele vejen op. Der er 16 tunneller og 250 broer. 

Teplantagerne ligger som tæpper over området flere steder. På flere af de små stationer er der et stop på 10 – 15 minutter, hvor man kan gå ud og købe kaffe eller the, eller tage en tur på toilettet. Der er altid et myldrende folkeliv på hver station. Fyrbøder og lokomotivføreren har som regel et eller andet som skal repareres, bankes på plads eller lappes sammen – et herligt skue. Nogle steder fyldes der vand på det gamle damplokomotiv. I bjergbyen Conoor skiftes damplokomotivet ud med et diesellokomotiv, og herfra bruger man ikke tandhjul mere, da den stejleste strækning er overstået. 

Efter en tur på 4½ time ankommer vi til bjergbyen Ooty (Udhagamandalam), hvor vores bus står og venter på os. Vi er nu oppe i 2.286 m højde, og på denne tid af året kan det være koldt her. Vi kører derfor videre næsten med det samme. Over alt ser man eucalyptustræer, og man kan også mærke duften af eucalyptus. Hvis man vil købe eucalyptusolie med hjem, er det her! Lidt længere nede finder vi et fint sted ved en sø, hvor vi spiser vor medbragte frokost / lunch fra hotellet. Fra Ooty er der 150 km. og ca. 5 timers kørsel til Mysore, hvor vi skal overnatte på Hotel Sandesh The Prince, og her skal vi være i 2 nætter. Hotellet ligger lige ved maharajahens palads, og er en flot ramme om det sidste ophold i Indien.

Dag 15.   Mysore

Vi skal i dag på sightseeing i Mysore og omegn. I Mysore er der ca. 800.000 indbyggere. Mysore var hovedstad i det gamle Mysore fyrstedømme, og er, i forhold til mange andre sydindiske byer, en forholdsvis ren og luftig by. Mysore er mest kendt for sine træarbejder af sandeltræ, og sandelolien fra samme træ, samt silkeproduktionen. I Mysore kan vi blandt andet se:

Government Sandalwood Oil Factory
Grundlagt af Maharaja'en, og produktionsudstyret er stort set det samme i dag, som da fabrikken blev grundlagt for mere end 100 år siden! Olien bruges for det meste i lægemiddelindustrien til hudmedicin, og til kosmetikindustrien til hudplejeprodukter. Her er et fabriksudsalg, hvor man kan købe sandeltræolie, sandeltræsæbe, sandeltrærøgelse, og meget andet.

Maharajaens Palads
sydindien29Et imponerende palads, hvor den sidste Maharaja-familie stadig bor i paladset. Vi skal også på en times rundtur inde i selve paladset. 

Chamundi Hill
Et bjerg som ligger 1.036 m.o.h. Heroppe er et mægtigt sydindisk tempel med en 40 meter høj tempelport. Maharajah'ens sommerpalads ligger også her oppe. Et Shiva-tempel finder vi også her, men dette er uden tempelport.

Nandi (Shivas tyr)
Denne fantastiske granittyr (5,5 meter høj) er den mest imponerende tyrefigur i Indien. Den ligger i bjergsiden på vej ned fra Chamundi Hill, hvor der er en fantastisk udsigt ud over Mysore. Ved de forskellige festivaler hældes der store mængder olie og ghee (klaret smør) over Nandi, og på grund af dette, er den blevet helt sort.

Inden vi går i seng, må vi pakke vor bagage, idet bussen kører til Madras, inden vi står op, og vi må klare os med håndbagage, indtil i morgen aften.  

Dag 16.   Mysore – Madras (Chennai)

Indtil vi kører fra hotellet kl. 13.30, er dagen til fri disposition. Kl. 14.20 afgår toget til Madras. Vi kører via Karnataka’s hovedstad Bangalore, og videre til Madras, hvor vi ankommer kl. 21.35. Vi har en åben, komfortabel vogn på executive class (forbehold for at vi får pladserne), og undervejs får vi forfriskninger og varm mad op til flere gange. En rigtig dejlig, og afslappende tur, og med en helt utrolig service! På Madras Central Station står bussen og venter på os, og vi kører ud til lufthavnen, ca. 40 minutters kørsel (afhængig af trafikken!).

Dag 17.   Hjemrejse

Lufthansa flight LH 759 har afgang kl. 01.50, og vi lander vi i Frankfurt kl. 07.40 lokal tid. Vi siger farvel til de af deltagerne, som skal videre til Billund og Norge. Vi flyver videre fra samme terminal (terminal 1) kl. 12.25 til København, ankomst kl. 13.50, kl. 08.50 til Billund med ankomst kl. 10.15, kl. 10.10 til Oslo med ankomst kl. 12.05, og kl. 09.50 til Bergen med ankomst kl. 11.50.

Velkommen hjem!


Forbehold for ændringer!

Uforudsete ting kan ske, og forhold som flyforsinkelser, togforsinkelser, vejr og andet, gør at i så tilfælde, må programmet ændres tilsvarende. Nogle af hotellerne kan være andre end dem som er opgivet, men i så fald i den samme, eller bedre klasse. Det kan også være, at vi rejser med andre flyselskaber, end dem som er nævnt i programmet.

Prisen inkluderer:
Fly, hoteller, halvpension (morgen- og aftensmad), al transport i Indien, og alle entréer.

Udgifter herudover, som omfatter rejseforsikring, vaccinationer, visum, drikkepenge, personlige udgifter samt måltider ud over det inkluderede, påhviler deltagerne selv.

Der tages forbehold for prisstigninger på grund af øgede skatter og afgifter, kursændringer, og andre forhold som Lidvin Travel ikke kan forudse.

 

VI TILBYDER

Grupperejser

Individuelle rejser

Skræddersyede rejser

Høj service

Gode priser

Ayurveda 

22 års erfaring

KONTAKT

Lidvin Travel ApS

Ordrupvej 70 A, 2

2920 Charlottenlund 

lidvin@lidvintravel.dk

Tlf.:+45 - 20 830 830

CVR-nr: 35253556

Medlem af rejsegarantifonden nr. 2481