headers

Dag 1: København – London - Doha

Afrejse fra København kl. 10.55 med British Airways til London / Heathrow, ankomst kl. 11.55. Videre fra Heathrow kl. 15.05 med Qatar Airways til Doha, med ankomst kl. 23.59, lokal tid.

Dag 2: Doha - Kathmandu

Vi flyver videre med Qatar Airways fra Doha kl. 01.20, ankomst Kathmandu er kl. 08.45, hvor vi får den traditionelle nepalesiske velkomst.

I Kathmandu (1.350 m) skal vi bo på Hotel Vaishali, et godt hotel i Thamel-området. Efter at vi har checket ind på hotellet, er resten af dagen til fri disposition, og man kan tage en tur i Thamel, hvor der er forretninger og markeder som ligger lige ved siden af hotellet.

Dag 3-4: Kathmandu

Disse 2 dage skal vi prøve at se mest muligt af Kathmandu, og der er følgende muligheder:

Boudhanath-stupaen, en af verdens største stupaer. Her kan vi spise frokost på en tagrestaurant, med udsigt over stupaen og området. Derefter kører vi til den hellige Bagmati-flod, hvor ceremonielle ligbrændinger finder sted. På vejen frem og tilbage passerer vi det kongelige palads, og mange andre seværdigheder

Det kunne også være en god idé at besøge den berømte bar og restaurant ”Rum Doodle”, som alle bjergbestigerne til Mount Everest ”skal” besøge før og efter turen på verdens højeste bjerg. Her er der ”fodaftryk” overalt af alle de der har besteget bjerget, og som også får gratis servering her, resten af livet. Edmund Hillary var her sidst ved 50-års jubilæet i 2003. Fra tagterrassen ser vi over til vort hotel som er nærmeste nabo, og ud over Thamel-området.

Swayambunath (også kaldet Abetemplet) – er et smukt beliggende buddhistisk tempelkompleks med en flot stupa. Her er også flere hindutempler, så både buddhister og hinduer besøger dette smukke sted. Herfra er der en flot udsigt ud over Kathmandudalen. Vi kan køre derfra til de små Newari landsbyer Bungmati og Khokana, der begge stammer helt tilbage fra det 16. årh. Selv om landsbyerne kun ligger lidt udenfor Kathmandu, vil vi her opleve ægte landsbystemning. Der arbejdes med korn og krydderurter, kvinderne spinder garn, og dyrene går frit i de smalle gader. Man føler sig hensat til 1950-erne, om end endnu tidligere! På vejen tilbage kan vi besøge det tibetanske flygtningecenter i Kathmandu, hvor der væves tæpper, og hvor man udfører mange andre former for håndarbejde.

Man kan ikke være i Kathmandu, uden at besøge Durbar Square, som ligger midt i Kathmandu, hvor bl.a. Kumari’s Palads (den levende gudinde) og det gamle Kongepalads ligger.

15 km fra Kathmandu ligger den gamle kongeby Bhaktapur. Byen er stort set bygget i tegl og træ. Her er beton og biler næsten forbudt, så vi skal parkere udenfor, og gå igennem til fods. Bhaktapur er fra det 9. århundrede og tredjestørst i Kathmandu-dalen (ca. 95.000 indbyggere i selve byen, ca. 230.000 i regionen). Byen er den mest velholdte og den mest spændende af de gamle. tidligere kongebyer. Man føler det som om man er hensat til middelalderen, det er som at gå rundt i et levende museum. Bhaktapur var Kathmandu-dalens hovedstad fra år 1200 - 1482. Alt er anderledes her, end f.eks. i Kathmandu. I Bhaktapur kan man købe alt, og der er også sælgere over alt!

Det er ikke muligt at besøge alle disse steder i den korte tid vi er i Kathmandu, men vi laver en plan over det når vi kommer den første dag. Nogle skal have forlængelse i Kathmandu, og så er der ingen problemer med at se det hele, og mange andre ting, for den sags skyld. Man kan sagtens bruge en uge i Kathmandu, uden problemer!

Torsdag aften skal vi have nepalesisk festaften, med nepalesisk folklore, dans og musik, samt specialiteter i mad og drikke, som vi nyder på nepalesisk vis. En meget fornøjelig, og oplevelsesrig aften.

Dag 5: Kathmandu - Pokhara

Lige efter morgenmaden kører vi til Pokhara. Turen tager ca. 5 timer, men vi skal have en række fotostops undervejs, og vi skal rafte! De som vil, har muligheden for en helt speciel ”sofarafting” (= rafting for de som ikke har prøvet det før, men som gene vil, og er uden nogen form for risiko). Tidlig aften kommer vi til Pokhara. Her skal vi bo i 2 nætter på

Fishtail Lodge, som ligger på en lille ø i søen, og vi skal hertil via en lille trækfærge. Herfra er der en vidunderlig udsigt til de sneklædte bjerge i Annapurna, og selvsagt til den berømte bjergtinde ”Fishtail”, deraf navnet. på hotellet. Her skal vi bo i 2 nætter. Man kan slappe af ved poolen og nyde hotellets faciliteter, man kan tage en tur på søen med en privat båd og besøge tempelet midt i søen, man kan besøge markederne og de mange butikker på strandpromenaden, man kan faktisk gøre hvad som helst, for her er alle muligheder!

Dag 6: Pokhara

Dagen til fri disposition.

Dag 7: Pokhara – Jomsom / Mustang

Et af turens absolutte højdepunkter. Efter en ren meget tidlig morgenmad, kører vi til lufthavnen, hvor vore 2 Twin-Otter-fly står parat til at flyve os til Jomsom, i det nedre Mustang. Vi flyver, når piloterne synes, at forholdene er i orden. Flyveturen til Jomsom er en spektakulær oplevelse! Vi flyver mellem bjergene i Himalaya, og lander på den lille landingsbane i Jomsom, efter ca. 30 minutter. Men det vil være de mest fantastiske 30 minutter I har oplevet, på en flyvetur!

I lufthavnen står der en traktor med en pænt anrettet anhænger med bænke, og venter på os. Vi bliver kørt op langs bjerget til Jomsom Mountain Resort, som betegnes som det eneste, 5* hotel i Himalaya.

Jomsom Mountain Resort er bygget udelukkende af materialer fra stedet. Hotellets værelser, restauranten, swimmingoolen etc., er bygget direkte ind i naturen, og her er brugt naturens egne byggematerialer. Hvis man blot vil blive her, slappe af og nyde faciliteterene, kan man selvsagt det. Men ellers er der mulighed for at tage med på en flot trekkingtur allerede den første dag: Tur på 2 timer til den afsidesliggende landsby Kagbhani,

Dag 8-9: Jomsom

Vi har to dage med mange muligheder: De som ønsker det kan hygge sig på hotellet ved den indendørs swimmingpool med udsigt ret ud til Annapurna og tage korte ture til Jomsom landsby, og der er muligheder for længere vandreture og besøg i de små landsbyer et par timers gange fra hotellet. Der kommer ikke mange turister til disse landsbyer, hvis overhovedet nogen i det hele taget. Her kommer man virkelig tæt på lokalbefolkningen. Mulighederne er mange, og vi laver forskellige ture hver dag, som man kan tage med på, alt efter lyst og kondition. Området er fantastisk smukt, den højeste bjergtop er på 8.200 m.

Dag 10: Jomsom – Pokhara

Vi skal tidligt af sted med morgenfly tilbage til Pokhara. Afgangstiderne kan variere efter vejr og vind. Fra lufthavnen i Pokhara kører vi tilbage til Fishtail Lodge. Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 11: Pokhara – Chitwan jungle og nationalpark

Efter morgenmaden har vi 5 timers køretur til junglen i Chitwan nationalpark. Her skal vi bo i cottages på Machan Wildlife Resort, og er en helt speciel, og usædvanlig oplevelse.

Programmet de følgende dage er sådan, at man kan vælge hvad man har lyst til at deltage i, og være med på. På elefantsafarierne er der store mulighede for at se, og oplæve de berømte næsehorn i området på meget nært hold.

Programmet i dag er som følger:

13.00: Vi starter med frokost når vi er kommet frem, og har checket ind i vores cottages.

15.30: Man kan vælge mellem elefant safari, en kort tur til fods i junglen, eller en vandretur. Alt med guider. De er ikke nok elefanter til, at alle kan være på elefantsafari samtidigt, derfor er dette fordelt på forskellige dage.

20.00: Aftensmad

Dag 12: Chitwan jungle

05.30: Vi bliver vækket tidligt, kaffe og the er klar, og vi tager umiddlelbart på en af følgende ture: Fuglesafari (bird watching) / Elefantsafari / tur i junglen.

13.00: Frokost

15.30: Elefantsafari / tur i junglen / Bådtur på floden, hvor vi ser fugle og krokodiller (krokodillerne spiser kun fisk!)

20.00: Aftensmad

Dag 13: Chitwan – Kathmandu – Doha

05.30: Tidlig vækning, med kaffe / the. Derefter fuglesafari (bird watching) / elefantsafari / tur i junglen.

Når vi er tilbage til resortet efter morgenens ture, skal vi køre 2 timer til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Kathmandu. Efter en kort ventetid i Kathmandu lufthavn flyver vi videre til Doha med Qatar Airways kl. 16.30, ankomst kl. 19.20.

Dag 14: Doha – München - København

Afgang med Qatar Airways kl. 02.05 til München, ankomst kl. 06.45. Fra München kl. 09.05 med Lufthansa, ankomst København kl. 10.40

Velkommen hjem!

Prisen inkluderer:

 • Fly København – Kathmandu t/r
 • Fly Pokhara – Jomsom t/r
 • Fly Chitwan – Kathmandu
 • Al landtransport som beskrevet i program
 • Sightseeing og ture som beskrevet i program, inkl. rafting
 • Delt dobbeltværelse på hotellerne som beskrevet i program
 • Halvpension (morgenmad og aftensmad), helpension i Chitwan
 • Tilladelser og specialvisum for Mustang
 • Specialtilladelse for Chitwan nationalpark
 • Engelsktalende nepalesisk guide
 • Drikkepenge til guider, chauffører og restauranter

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Nepal (p.t. kr. 250,-)
 • Drikkevarer

 

VI TILBYDER

Grupperejser

Individuelle rejser

Skræddersyede rejser

Høj service

Gode priser

Ayurveda 

22 års erfaring

KONTAKT

Lidvin Travel ApS

Ordrupvej 70 A, 2

2920 Charlottenlund 

lidvin@lidvintravel.dk

Tlf.:+45 - 20 830 830

CVR-nr: 35253556

Medlem af rejsegarantifonden nr. 2481